Follow by Email

Blog pinggan antik mama

Blog ini merupakan hobi mama terbaharu. Silalah emel mama jika ada yang ingin berkongsi maklumat atau ingin bertukar barang di khelly2000@gmail.com.Selamat berkongsi hobi.

Tuesday, February 23, 2010

Teko dan pinggan untuk di jual




Salam semua, mama ada 2 beradik teko bunga kangkong untuk di barter atau let go. Juga pinggan makan 6 biji, pinggan kuah 6 biji dan piring 6 biji berbunga kekwa merah biru. Mama nak barter je dengan apa2 barang sebab mama baru mengumpul barang2 antik ni. Yang berminat e-mel mama.

Friday, February 19, 2010

Teko lagi






Di sini mama paparkan beberapa contoh teko yang ada dalam simpanan. Yang silver tu di beli dari Mekah, manakala yang biru tu dibeli kat Johor. Yang lain-lain mama beli kat kedai di kawasan rumah mama. Ada berbagai corak dan warna. Yang berminat nak kumpul teko bolehlah e-mel pada mama.

Thursday, February 18, 2010

Set pinggan dan piring kekwa merah biru




Baru-baru ni, mama ada terjumpa kat kedai berhampiran rumah mama, set pinggan antik kekwa merah biru. Sesiapa yang berminat bolehlah hubungi mama untuk dapatkan set tu. Satu biji pinggan makan harganya rm4 sahaja.Piring lauk, pinggan kueh pun murah-murah sebab pemilik kedai tu nak clearkan semua barang lamanya. Terdapat juga corak-corak lain seperti corak naga, puteri cina dan lain-lain.

Selain dari itu ada juga teko bunga kangkung, teko hijau, teko pink, teko putih, teko bunga anggor, teko coklat dan lain-lain. Harganya pun tak sampai rm10. Sesiapa berminat bolehla e-mel atau sms,bolehlah kita barter.